Loader
Inloggen Klant worden


TCW introduceert nu ook exclusief glaswerk van Riedel

De wereldwijde bekendheid van Riedel

Al sinds 1756 en inmiddels elf generaties lang maakt Riedel wereldwijde bekendheid met haar handgemaakte glaswerk. Ze heeft haar goede naam gekregen door haar vooruitstrevende en doordachte ontwerpen in combinatie met haar hoogstaande kwaliteit. De beste wijnhuizen en restaurants gebruiken vanwege die reden het glaswerk van Riedel om hun presentatie te optimaliseren.

Handgemaakt Riedel glaswerk

Bij Riedel worden exclusief handgemaakte glazen geproduceerd. Elke handgemaakte, mondgeblazen item wordt individueel vervaardigd door onze Oostenrijkse meester glasblazers. Zij garanderen dat de kwaliteit van elk glas voldoet aan de hoge standaard waar Riedel bekend om is. Omdat elk glas door de hand wordt bewerkt, zijn kleine onvolkomenheden en lichte oppervlaktevariaties een kenmerk en een aanvaardbaar deel van het proces.

Het gebruikte materiaal

Bij Riedel geloven ze in de hoogste kwaliteit, die wordt geleverd met een superieure productie op het gebied van glas, kleur en glans. Riedel gebruikt daarom voor al haar glaswerk loodkristal glas. De microscopische ruwheid van het oppervlak van loodkristal helpt wijn om meer intense aroma's te ontwikkelen en verder toe te voegen aan haar genot. Het loodoxide in het glas is volledig geïntegreerd in de moleculaire structuur, waardoor wij zonder schade aan de gezondheid het glaswerk op dagelijks basis kunnen gebruiken.

Het Riedel ontwerp dirigeert de smaak van de wijn

Perfect ontworpen glaswerk bevordert de smaak en aroma van elke aromatische drank. Een ontdekking die Claus Riedel in de jaren '50 deed. Hij was de eerste persoon in de geschiedenis die nadacht over een 'wijn vriendelijk' glas ontwerp en deze ook ontwierp. En het resultaat mag er zijn. Want zijn wijn vriendelijke ontwerpen leveren het bouquet, de smaak, de textuur en de finish. Het specifieke glaswerk biedt een aangename, naadloze, harmonieus en lange afdronk. Een 'druivenras specifiek' Riedel glas is als het ware een wijn hulpmiddel. Het is de sleutel tot de wijn en is ontworpen om de meest ongrijpbare kenmerken van een wijn te onthullen.

De collectie glaswerk van Riedel: wijnglazen en karaffen

Er zijn zoveel 'rassen specifieke' glazen voor wijnliefhebbers en 'wijn vriendelijke' glazen voor meer casual wijndrinkers. Wanneer u kiest voor een 'druivenras specifiek' Riedel glas, dan dient u daarbij wel te weten dat het zo is geproduceerd voor dat doel en op zijn best presteert met een bepaald type wijn. Er is een serie voor elke wijnliefhebber. En daarbij horen ook de wijnkaraffen. Want Riedel geeft er de voorkeur aan om wijnen te karafferen en biedt daarom diverse soorten karaffen aan. Ze helpen de wijn om de helderheid en glans van de wijn te behouden en geeft haar de kans om te bloeien en een stadium van ontwikkeling te bereiken die normaal jaren vergt.

Bij TCW vind u het juiste Riedel glaswerk

Voor elke 'lifestyle' en prijsklasse ontwerpt Riedel glaswerk. Of dit nu voor een diner, een picknick of een wijnproeverij is. Laat u overtuigen door alle ervaring die Riedel in huis heeft en bekijk bij TCW welke Riedel glaswerkserie het beste uw wijnervaring kan aanvullen.


 
Riedel
Hoe wordt glas gemaakt?
Overname Victoria Horeca
Arcos
Duni nieuws
WH nieuwspagina

Bestellijst

U heeft 0 artikel(en) op uw bestellijst, voor een totaal bedrag van € 0,00

Snelzoeken